Geer Park Elementary School

5th Grade Summer Learning from your Middle School

Dear Parent/Guardian,

       According to Johns Hopkins University, the effects of summer learning loss can result in nearly a three-month loss in grade-level equivalency in math and a two-month loss in grade-level equivalency in reading.   As a result of the school shut down, estimates suggest students will return in the fall 2020 with roughly 70% of the learning gains in reading relative to a typical school year.  However in mathematics, students are likely to show much smaller learning gains and in some grades, nearly a full year behind what we would observe in normal conditions. In order to close the summer learning loss gap in reading and math, middle school students will be  expected to complete Summer Learning before they return in the fall.  Teachers will grade the completed summer work when school opens in August.  Below are the expectations for math and literacy.  Thank you so much for supporting your child’s development through summer learning.

Math:

  • Complete 60 minutes of Khan Academy practice a week (Practice only, videos will not count), based on their NWEA level. 
  • Students need to access Khan through Clever from the Dearborn Schools Student page. 

              DO NOT LOG IN FROM THE STUDENT’S PERSONAL  ACCOUNT

Below is the grade breakdown by minutes for Math.480+ minutes    A                 384 – 479           B                  336 – 383           C       288 – 335           D

Literacy:

  • Read a minimum of two books of your choice before you return in the fall.
  • Then, in your English Language Arts class you will complete some sort of evaluation. This could be in the form of a book talk, a one-pager, or a small project about your reading. These are generally related to characters, conflicts, plot, and lessons learned. Please refer to building blogs for more specific information.  
ELA questions, please contact :Math questions, please contact:
Rola Sobh at sobhr@dearbornschools.orgNassrine Karaali at karaalin@dearbornschools.orgJulia Orzechowski at orzechj@dearbornschools.orgMona Saleh at salehm1@dearbornschools.orgMaha Fayad at fayadm1@dearbornschools.orgDima Mroue at mroued@dearbornschools.org

الدورة الصيفية : الرياضيات و اللغة الانكليزية

أولياء الأمور و الأوصياء الأعزاء:

بناءً على دراسة لجامعة جون هوبكنز إن  الانقطاع عن الدراسة خلال الصيف  قد يسفر عن تراجع الطالب بما يعادل فترة زمنية قد تصل إلى الثلاثة  أشهر تقريبا من فترة الدراسة العادية في مادة الرياضيات، و الشهرين في مادة القراءة. تشير التوقعات أنه نتيجة لإغلاق المدارس سيعود الطلاب إلى المدارس في خريف  العام الدراسي ٢٠٢٠  بنسبة ٧٠ % فقط مهارات القراءة مقارنة بالمستوى الذين قد يصلون إليه خلال السنة الدراسية النموذجية / الإعتيادية. بينما من المرجح أن يظهر الطلاب نسبة تطور أقل في مهارات الرياضيات وفي  بعض الصفوف ما يقارب من تأخر سنة دراسية كاملة عما نشهده في الأحوال الدراسية العادية.   التخلص من هذه الفجوة التعليمية التي من الممكن أن تنشأ عن حلول فصل الصيف في القراءة والرياضيات، يتوقع من طلاب المرحلة الاعدادية إكمال واجبات بيتية صيفية  قبل عودتهم إلى المدرسة العام القادم وسيتم تصحيح وإعطاء علامات عن هذه الواجبات من قبل المعلمين عند بداية العام الدراسي في شهر آب القادم. في ما يلي توقعاتنا في مادة الرياضيات و القراءة. شكراً لكم على دعمكم ومساندتكم لأبنائكم في إكمال  الواجبات الصيفية .

الرياضيات:

●         إكمال  ٦٠  دقيقة اسبوعياً في التمرن ( التمرينات فقط، مدة المقاطع المصورة لا تحسب من ضمن الساعات المطلوبة) على موقع أكاديمية خان بناءاً على مستواهم في  امتحانات ال NWEA.

●   على الطلاب الدخول على موقع خان عبر صفحة مدارس ديربورن الرسمية  الرئيسية / صفحة الطلاب. لا تقوموا بتسجيل الدخول من صفحة الطالب الخاصة.

اليكم فيما يلي توزيع العلامات لكل دقيقة في كل مادة : الرياضيات ( خان) اللغة ( موبي ماكس)٤٨٠  دقيقة و أكثر  = أ٤٧٩ -٣٨٤  دقيقة = ب٣٨٣ -٣٣٦  دقيقة = س                    ٣٣٥ -٢٨٨  دقيقة = د             

تعزيز مهارات القراءة والكتابة باللغة الإنكليزية:

  • اقرأ كتابين على الأقل من اختيارك قبل أن تعود إلى المدرسة في فصل الخريف.
  • سوف يتعين عليك أن تقوم بإتمام نوع من التقييم / الاختبار في صف اللغة الإنكليزية يرتبط  بشكل عام بالشخصيات والصراعات والمؤامرة و الأحداث والدروس المستفادة من القراءة . يمكن أن يكون التقييم على شكل حديث عن كتاب ، أو ملخص من صفحة واحدة ، أو مشروع صغير حول المادة المقروءة. لمزيد من المعلومات المحددة يرجى مراجعة مدونات المدارس.

إذا كانت لديك أي أسئلة ، يرجى الاتصال برولا صبح عبر البريد الالكتروني : 

ELA questions, please contact :Math questions, please contact:
Rola Sobh at sobhr@dearbornschools.orgNassrine Karaali at karaalin@dearbornschools.orgJulia Orzechowski at orzechj@dearbornschools.orgMona Saleh at salehm1@dearbornschools.orgMaha Fayad at fayadm1@dearbornschools.orgDima Mroue at mroued@dearbornschools.org