Geer Park Elementary School

#Students1stDbnSchs-Meal distribution times change for Ramadan

#Students1stDbnSchs-Meal distribution times change for Ramadan

Press Release #48/2019-20
FOR IMMEDIATE RELEASE: April 22, 2020
Contact: David Mustonen, Communications Director
(313) 827-3006 mustond@dearbornschools.org

Student meal distribution times to change at four sites during Ramadan

Ramadan starts this week and Dearborn Public Schools is adjusting the student meal distribution times at four sites to better accommodate our families who are observing that tradition.

Free student food distribution will continue at all seven schools on Monday, Wednesday and Friday.

However, starting Friday, April 24 the pickup time will shift later to noon to 2 p.m. at Fordson High School, Woodworth Middle School, Salina Intermediate and McCollough Elementary. The later schedule will continue through Memorial Day weekend, when Ramadan ends this year.

Food distribution will stay at 10 a.m. to noon at the three other locations- Dearborn High School, Edsel Ford High School and Smith Middle School.

Families should also note that the distribution schedule will change the weeks around Memorial Day weekend.  The week before Memorial Day, the District will distribute food on Monday, Wednesday and Thursday – May 18, 20 and 21.  Friday May 22 is scheduled to be a day off for staff and students.  The week of Memorial Day, food distribution will be Tuesday, Wednesday and Friday – May 26, 27, and 29 and move back to 10 a.m. to noon at all seven schools.

Dearborn Schools families can pick up meals at any location.  Their child does not need to attend that school.  The meals are for any child under 18 living in the home. Each bag contains breakfast and lunch for a student for the days until the next pickup.  Monday and Wednesday bags each have two days of food, and Friday has three days worth.

The grab-and-go meals are provided free to families through the U.S. Department of Agriculture’s School Lunch Program. Through the program, Dearborn Public Schools offered free lunch and breakfast to all kindergarten to 12th grade students before schools were closed to slow the spread of novel coronavirus.  Last week, the District distributed 65,000 meals through the program.

The grab-and-go meals will continue at least through June 10, which was scheduled to be the last full day of school for the year.

أوقات توزيع وجبات الطلاب للتغيير في أربعة مواقع خلال شهر رمضان
يبدأ رمضان هذا الأسبوع وتقوم مدارس ديربورن العامة بتعديل أوقات توزيع وجبات الطلاب في أربعة مواقع لتناسب أسرنا التي تلتزم بهذا التقليد بشكل أفضل.

سيستمر توزيع طعام الطلاب مجانًا في جميع المدارس السبع يومي الاثنين والأربعاء والجمعة.

ومع ذلك ، بدءًا من يوم الجمعة ، 24 أبريل ، سيتحول وقت الاستلام في وقت لاحق إلى الظهر حتى الساعة 2 مساءً. في مدرسة Fordson High School و Woodworth Middle School و Salina Intermediate و McCollough Elementary. الجدول الزمني الأخير سيستمر حتى نهاية يوم الذكرى ، عندما ينتهي شهر رمضان هذا العام.

سيبقى توزيع المواد الغذائية من الساعة 10 صباحًا حتى الظهر في المواقع الثلاثة الأخرى – مدرسة ديربورن الثانوية ، ومدرسة إدسيل فورد الثانوية ومدرسة سميث المتوسطة.

يجب على العائلات أيضًا ملاحظة أن جدول التوزيع سيغير الأسابيع خلال عطلة نهاية الأسبوع في يوم الذكرى. في الأسبوع الذي يسبق يوم الذكرى ، ستقوم المقاطعة بتوزيع الطعام أيام الاثنين والأربعاء والخميس – 18 مايو و 20 و 21. من المقرر أن يكون يوم الجمعة 22 مايو يوم عطلة للموظفين والطلاب. سيكون أسبوع يوم الذكرى ، توزيع الغذاء الثلاثاء والأربعاء والجمعة – 26 مايو و 27 و 29 والعودة إلى الساعة 10 صباحًا حتى الظهر في جميع المدارس السبع.

يمكن لعائلات مدارس ديربورن الحصول على وجبات الطعام من أي مكان. لا يحتاج طفلهم للذهاب إلى تلك المدرسة. الوجبات لأي طفل دون سن 18 عامًا يعيش في المنزل. تحتوي كل حقيبة على الإفطار والغداء للطالب في الأيام حتى موعد الاستلام التالي. تحتوي كل من أكياس الاثنين والأربعاء على يومين من الطعام ، ويصل يوم الجمعة إلى ثلاثة أيام.

يتم تقديم وجبات الوجبات السريعة مجانًا للعائلات من خلال برنامج الغداء المدرسي التابع لوزارة الزراعة الأمريكية. من خلال البرنامج ، قدمت مدارس ديربورن العامة وجبات غداء ووجبة إفطار مجانية لجميع رياض الأطفال إلى طلاب الصف الثاني عشر قبل إغلاق المدارس لإبطاء انتشار فيروس كورونا الجديد. قامت المقاطعة الأسبوع الماضي بتوزيع 65000 وجبة من خلال البرنامج.

ستستمر وجبات الطعام السريعة والمتابعة على الأقل حتى 10 يونيو ، والتي كان من المقرر أن تكون آخر يوم دراسي كامل لهذا العام.