Geer Park Elementary School

Food Schedule Change

Meals will now be distributed three times a week, instead of five.  

Meals will generally be distributed on Mondays, Wednesdays and Fridays. However, the week of April 6 to 10, meals will be handed out on Monday, Wednesday and Thursday.  Friday, April 10, is Good Friday and a holiday for District staff.

Fewer meal distributions should make it easier for families to get the food while reducing the risk of virus exposure for both our families and our staff. Each food bag will still contain both breakfast, lunch and milk for a child under 18, but now the bag will have food for each day until the next distribution.

The grab-and-go meals will continue to be handed out between 10 a.m. and noon at the same seven schools.  The Dearborn Schools student does not have to attend that school to be eligible for a meal. A designated person can pick up meals for multiple children.  The student does not need to be present.

The distribution sites are Fordson, Dearborn and Edsel Ford high schools; McCollough/Unis; Salina Intermediate; Smith Middle School; and Woodworth Middle School.

The program is allowing the District’s 20,700 students to continue to have access to healthy food. The meals are funded through the U.S. Department of Agriculture’s School Lunch Program. Dearborn Public Schools already used the federal program to offer all kindergarten to 12th grade students free lunch and breakfast on school days.

Meal distributions will continue through the state-ordered school closure.  Currently, schools are set to reopen on April 14.

Check firstbell.dearbornschools.org for the latest information on the school closure and the food program.

سيتم توزيع الوجبات الآن ثلاث مرات في الأسبوع ، بدلاً من خمس.

سيتم توزيع الوجبات بشكل عام أيام الاثنين والأربعاء والجمعة. ومع ذلك ، في الأسبوع من 6 إلى 10 أبريل ، سيتم تسليم الوجبات أيام الاثنين والأربعاء والخميس. الجمعة ، 10 أبريل ، يوم الجمعة العظيمة وعطلة لموظفي المنطقة.

من شأن توزيعات وجبات أقل أن تسهل على العائلات الحصول على الطعام مع تقليل خطر التعرض للفيروس لكل من عائلاتنا وموظفينا. ستظل كل حقيبة طعام تحتوي على كل من الإفطار والغداء والحليب لطفل أقل من 18 عامًا ، ولكن الآن ستحتوي الحقيبة على الطعام لكل يوم حتى التوزيع التالي.

سيستمر تسليم وجبات الطعام السريعة بين الساعة العاشرة صباحًا والظهيرة في نفس المدارس السبع. لا يتعين على طالب مدارس ديربورن حضور تلك المدرسة ليكون مؤهلاً للحصول على وجبة. يمكن للشخص المعين أن يلتقط وجبات لعدة أطفال. لا يحتاج الطالب أن يكون حاضرا.

مواقع التوزيع هي مدارس Fordson و Dearborn و Edsel Ford ؛ مكولو / اليونيس ؛ سالينا متوسط مدرسة سميث المتوسطة ؛ ومدرسة وودورث المتوسطة.

يسمح البرنامج لـ 20،700 طالبًا في المقاطعة بالاستمرار في الحصول على طعام صحي. يتم تمويل الوجبات من خلال برنامج الغداء المدرسي التابع لوزارة الزراعة الأمريكية. استخدمت مدارس ديربورن العامة بالفعل البرنامج الفيدرالي لتقديم جميع رياض الأطفال لطلاب الصف الثاني عشر غداء ووجبة إفطار مجانية في أيام المدرسة.

سيستمر توزيع الوجبات من خلال إغلاق المدرسة بأمر من الدولة. حاليا ، من المقرر إعادة فتح المدارس في 14 أبريل.

تحقق من firstbell.dearbornschools.org للحصول على أحدث المعلومات حول إغلاق المدرسة وبرنامج الغذاء.